Exchange your mind - Studime jashtë vendit - Work and Travel

Category: Blog

Qeveria Kanadeze ka hapur një rrugë të re për marrjen e rezidencës së përhershme për më shumë se 90,000 punëtorë dhe studentë me diploma ndërkombëtare. Punëtorë të kualifikuar janë ata që janë të profesionalizuar në fushat e Kujdesit Shëndetësor, Prodhimit dhe Transportit. Shumë nga këta punëtorë kanë qënë kontribues thelbësor, në luftën e Kanadasë kundër …

 • May 26, 2021
 • 952
 • Comments Off on Kanadaja, një mundësi e re emigrimi për studentët me diplomë ndërkombëtare
Lexo më shumë

Çfarë thonë agjentët për trendin e studimeve jashtë vendit? Cili vend kryeson edhe pas perceptimeve të ndryshme mbi trendin e zgjedhjes së destinacioneve post pandemisë? Navitas, lider në ofrimin e shërbimeve për edukim global ka kryer nje sërë sondazhesh ku më e fundit (Mars 2021) përfshin 900 agjentë dhe 73 vende në të gjithë botën. …

 • May 24, 2021
 • 620
 • Comments Off on Rriten kërkesat për të studiuar në SHBA, Kanada dhe MB në 2021
Lexo më shumë

Rutgers University është bërë universiteti i parë në SHBA, i cili kërkon vaksinimin e studentëve para se ata të shkojnë në kampus në Shtator 2021. Ky vendim është marrë si rrjedhojë e deklaratës se presidentit Biden, i cili ka siguruar, që të gjithë Amerikanët do të vaksinohen deri në fund të Majit. Përjashtime do ketë …

 • May 22, 2021
 • 605
 • Comments Off on A do të kërkojnë kolegjet vaksinimin e studentëve që të kthehen në kampus në Shtator 2021?
Lexo më shumë

Si duhet të shkruajmë një Cover Letter? Për të patur sukses ndiqni hapat e mëposhtëm: Bëni kërkime Fillimisht analizoni se çfarë kërkon punëdhënësi. Lexoni me vëmendje informacionet dhe kërkesat në lidhje me pozicionin e punës, në mënyrë që të identifikoni kualifikimet dhe vlerat që punëdhënësi pret të ketë një kandidat. Përveç aftësive tuaja personale, shtoni …

 • April 2, 2021
 • 614
 • Comments Off on Hapat për një Cover Letter të suksesshme
Lexo më shumë

Nuk është rastësi që Kanadaja renditet në një nga vendet më të mira në botë dhe e para për cilësinë e jetës. Aktualisht, sipas agjencisë Statistics Canada  të studentëve te rregjistruar ajo numëron afërsisht 350,000 studentë internacionalë që studiojnë në institucione të edukimit. Pavarësisht, situatës së pandemisë, kërkesa për studime atje vazhdojnë të jenë të …

 • February 25, 2021
 • 795
 • Comments Off on Studioni në Kanada: Top 6 arsyet për të studiuar në Kanada
Lexo më shumë

Përvoja e saj ka qenë mbresëlënëse. Ana u paraqit në zyrat tona shumë e vendosur për të marrë pjesë në SWT USA. Në fakt, që në momentin e prezantimit të saj, na pecolli ndjesinë positive që çdo gjë do i shkonte mbarë. Me marrjen e ofertës së punës, nisi aventura e saj  nga Tirana drejt …

 • December 12, 2020
 • 1951
 • Comments Off on Si e përjetova Ëndrrën Amerikane nëpërmjet Summer Work and Tavel USA
Lexo më shumë

Tirana Study Fair, panairi virtual që rezultoi një sukses i vërtetë… Me rregjistrimin e 1500 studentëve dhe pjesëmarrjen e 40 universiteteve dhe kolegjeve nga SHBA, Kanada, Europë dhe Mbretëri e Bashkuar. Gjatë panairit, studentët patën mundësi të konsultoheshin me përfaqësuesit e universiteteve, kolegjeve si: Seneca College, Kanada Niagara College, Kanada Toronto School of Management, Kanada …

 • October 27, 2020
 • 853
 • Comments Off on Tirana Study Fair
Lexo më shumë

Me një numër të konsiderueshëm të universiteteve të kualifikuar dhe qyteteve tërheqëse të mbushura me art dhe me jetën e gjallë të natës, nuk është çudi që mijëra studentë nga e gjithë bota vendosin të ndjekin ambiciet e tyre akademike në Gjermani. Gjermania është një ndër vendet e pakta në botë me tarifa të ulëta …

 • July 20, 2020
 • 1160
 • Comments Off on Gjermania, Destinacioni juaj i Studimeve
Lexo më shumë

Aplikimi për vizë studentore angleze, është pak më ndryshe nga aplikimet e vizave të tjera, pasi pjesa më e madhe e aplikimit dhe proçedurës zhvillohet online. Hapat që duhet të ndiqni përpara se të caktoni dhe të shkoni në takim Fillimisht ju duhet të klikoni tek Apliko për vizë në Mbretëri të Bashkuar, për të zgjedhur …

 • July 17, 2020
 • 5620
 • Comments Off on Viza Studentore Angleze – Aplikimi dhe Proçedura
Lexo më shumë

Gëzuar Ditëlindjen Amerikë! Gëzuar të gjithë studentëve tanë që vazhdojnë të ndjekin karrierën dhe ëndrrat e tyre në Amerikë! Jemi shumë të lumtur që na keni bërë pjesë të rrugëtimit tuaj dhe shumë krenarë për sukseset tuaja! Mbi 1,000,000 studentë internacionalë, kanë zgjedhur SHBA-të si destinacionin e së ardhmes tyre, duke e bërë kështu vendin …

 • July 3, 2020
 • 1307
 • Comments Off on US,“The Land of the Free and Home of the Brave,” Happy 4th of July!
Lexo më shumë

Sign In Tandek

For faster login or register use your social account.

or

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password